Slovensko   |   English
KONTAKTIRAJTE NAS

Park Škocjanske jame, Slovenija
Škocjan 2, SI-6215 Divača

Telefon:
++ 386 (0)5 70 82 104
Faks:
++ 386 (0)5 70 82 105
E-pošta:
Iskanje po straneh
E-obvestila
Če želite prejemati naša obvestila, izberite rubriko in vpišite svoj e-mail naslov:
Obvestila
Novosti
Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo
Ramsar

Dobrodošli Pr Nanetovh!

Z željo približevanja pomena narave in kulturne dediščine ljudem, smo v parku Škocjanske jame, prenovili kulturni spomenik državnega pomena na št. 8 - »Pr Nanetovh«. Od 25. Novembra 2011 je naš nov promocijsko - kongresni center odprt za javnost.

Tukaj, kjer se zgodovina sreča s sedanjostjo in gradi prihodnost na temeljih vrednot in znanja, se plemeniti svetovna dediščina. (Več o tem...)

Novice in obvestila

Osmi kongres mladih raziskovalcev Biosfernega območja Kras in porečja Reke
Datum objave: 12.06.2017
V četrtek, 8. junija 2017, popoldan je na Informacijskem centru parka Škocjanske jame, izzvenel Osmi kongres mladih raziskovalcev biosfernega območja Kras in porečja Reke. Na njem je sodelovalo 43 učencev od 3. do 9. razreda, petih šol Mreže šol parka Škocjanske jame, od Trebč do Kuteževega. Njihovo delo so strokovno pod drobnogled vzeli raziskovalci Jamskega laboratorija Tular, ki so šolskim nadobudnežem obenem predstavili svoje delo.
Oblačilna moda Biosfernega območja Kras in porečja Reke skozi čas
Datum objave: 12.03.2017
10. marca je bil v Matavunu krasen pomladanski petkov popoldan. Mentorice, učenke in učenci Mreže šol parka Škocjanske jame so bili praznično razposajeni. Kako ne bi bili. Za njimi je bilo veliko delo. V Promocijsko-kongresnem centru Pr Nanetovh se je obetala sklepna predstavitev letošnjega raziskovalnega dela v počastitev mednarodnega dneva žena. Tokratna tema je bila oblačilna moda, z njo povezani družbeni vidiki oblačenja ter vloga žensk pri sledenju modnim trendom in izdelovanju modnih oblačil v naših krajih skozi čas. Obiskala pa nas je tudi dr. Nina Vodopivec iz Inštituta za novejšo zgodovino, ki je delo učencev nadgradila s predstavitvijo vloge žensk v tekstilni industriji skozi čas, z njo povezano borbo za pravice delavk v polpretekli zgodovini in pozivom h etični potrošnji danes.
Delavnica suhozidne gradnje v okviru Šole prenove naredila prepih še po drugih koncih Slovenije
Datum objave: 09.11.2016
Za nami je več kot uspešna delavnica suhozidne gradnje v okviru Šole prenove, ki je potekala v parku Škocjanske jame 27. in 28. oktobra 2016. Kot je se je zapisalo Mateji Hafner Dolenc iz Združenja zgodovinskih mest Slovenije, je bil odziv dober in namen delavnice dosežen. Razširili smo glas o suho zidnih kamnitih zložbah na Notranjsko in Gorenjsko, na kraškem koncu pa še utrdili.
Strokovni posvet slovenskih UNESCO biosfernih območij
Datum objave: 24.10.2016
19. oktobra 2016 je v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh v parku Škocjanske jame, v okviru dogodkov ob obeležitvi 30. obletnice vpisa Škocjanskih jam na seznam svetovne dediščine UNESCO in 20. obletnice delovanja našega javnega zavoda, potekal s pomembnimi gosti podprt strokovni posvet z naslovom »UNESCO Biosferna območja v Sloveniji v luči nove MAB strategije za obdobje 2015-2025«.
Sedmi kongres mladih raziskovalcev Biosfernega območja Kras in porečja Reke
Datum objave: 10.06.2016
V četrtek, 2. junija 2016, se je v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh na območju parka Škocjanske jame odvil sedmi kongres mladih raziskovalcev Biosfernega območja Kras in porečja Reke. Učenci 3. do 9. razreda štirih osnovnih šol iz Kuteževega, Ilirske Bistrice in Divače, ki so del Mreže šol parka Škocjanske jame, so predstavili štirinajst raziskovalnih nalog tako s področja biologije, kemije, fizike, prometa kot etnologije. Na koncu so prisluhnili strokovnemu predavanju Stanka Gomboca o metuljih ter se seznanili z delom profesionalne fotografinje Anje Čop iz Pirana, ki se na najvišji ravni (National Geographic) posveča naravoslovni fotografiji.
Pilcom web design